„КАФА, УЗБУДЉИВА ПРИЧА О ДОБРОМ УКУСУ“

 
Од 9. фебруара (17.00) до маја 2017. изложба „Кафа, узбудљива прича о добром укусу“ биће отворена у Галерији Природњачког музеја. На изложби ће бити представљене саднице биљке кафа (Цоффеа арабица Л.); модели плода и семена кафе; узорци кафе са ексклузивних плантажа широм света (Етиопија, Јемен, Камерун, Гватемала, Бурунди, Еквадор, Мексико, Бразил, Индија, Непал, Вијетнам, Папуа Нова Гвинеја, Хондурас, Танзанија итд.), као и чувена и веома скупа кафа Блуе Моунтаин која се узгаја на Јамајци. Изложбу прати и прича о историји кафе и кафеџиница у свету, о производњи и преради кафе, као и о кофеину, „легалној дроги“.
Опширније...

"НА ПАЛУБИ БРОДА...НА ОБАЛИ РЕКЕ"

Као саставни део манифестације „Дани европске баштине” у петак, 23. септембра, у 12 часова на Савском шеталишту на Калемегдану (код Алеје хероја), биће отворена изложба „На палуби брода…на обали реке”. Посетиоци изложбе биће у прилици да се упознају са значајем Дунава као трговачког и туристичког пута, као и са некадашњим изгледом насеља уз Дунав, начином живота становништва дунавских регија, али и са тадашњим туристичким рутама, бродовима и рекламним материјалом. 
Опширније...

РАТ И ПЛАКАТ: 1914–1918

Први светски рат био је рат плаката. Штампа је доносила информације, а широку подршку друштва обезбеђивао је плакат, једини (бесплатни) мас-медиј тог времена. Плакати тако представљају својеврсни коментар времена у коме су настали. 
 
Опширније...

СВЕДОЧИМ, САМО...

Поводом стогодишњице од рођења и петогодишњице од упокојења блаженопочившег патријарха Павла музеј Српске Православне Цркве oдлуком Светог Архијерејског Синода и благословом Патријарха српског Иринеја приређује изложбу Сведочим, само... из заоставштине блаженоупокојеног патријарха Павла. 
Опширније...

ВРЕМЕ ЈЕ ЗА КЊИГУ

Овогодишњи слоган недвосмислено говори да је свако време - право време за књигу и универзалне вредности. Тренутак у којем живимо осуђује нас на непрестану борбу за егзистенцију и суочавање са урушеним вредностима, а управо је књига симбол неприхватања наметнутих компромиса и површног сагледавања света. Београдски сајам књига је прилика да се још једном подсетимо истинских вредности и књизи дамо значај који завређује. 

Опширније...
Copyright (c) Anterija 2014. All rights reserved.