ЕВРПСКЕ ИГРЕ У ДВОРАНИ

Европско дворанско првенство највеће је атлетско такмичење које се организује у Београду. Пре тога је наша земља била домаћин Европског првенства у кросу 2013. године, СПАР. Историја Европских првенстава у дворани Прво Европско дворанско првенство у атлетици одржано је у Бечу 1970. године. Европски комитет ИААФ је од 1966. до 1969. организовао 4 европска такмичења у атлетици под називом „Европске игре у дворани“ . Та такмичења се данас не рачунају у европска првенства. 
Опширније...

УЖИВАЈТЕ НА ВРЕМЕ

 
„Уживајте на време“ слоган је који ће обележити 39. издање Међународног сајма туризма. Ова највећа туристичка манифестација у земљи и региону југоисточне Европе биће одржана од 23. до 26. фебруара, када ће се на Београдском сајму представити најзначајније туристичке агенције, савези и организације, туристички центри, хотели, планине, бање, језера, градови, регије, ваздухопловне компаније, међународни тур оператори са свих континената. Посетиоци ће имати прилику да одаберу аранжмане за предстојећу туристичку сезону, али и да искористе „фирст минуте“ понуде.
Опширније...

54. САЈАМ НАМЕШТАЈА

Од 8. до 11. новембра 2016. године на београдском сајму одржава се 54. Међународни сајам намештаја, опреме и унутрашње декорације. Паралелно са овом манифестацијом у халама 5 и 11 одвијаће се 54. Међународни сајам машина, алата и репроматеријала из области дрвне индустрије, који ће трајати дан краће, од 8. до 12. новембра. 

Опширније...

ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ

Културно-туристичка манифестација Дани европске баштине одржаће се у другој половини септембра а највећи број програма у периоду од 23.септембра до 02. октобра. Дани европске баштине од 2002. године традиционално се организују сваке године у септембру месецу у Београду, као део велике европске манифестације Савета Европе и Европске комисије, којом се наслеђе промовише као заједничка баштина европских народа.
 
По одлуци Министарства културе као националног координатора програма који ће се реализовати у градовима и општинама у Србији, ове године прихваћена је препорука Савета Европе, па ће програми бити обележени европском заједничком темом: ''Културно наслеђе и заједнице- живети с наслеђем'' Тема се заснива на начелима Оквирне конвенције Савета Европе о вредности културног наслеђа за друштво (Фаро конвенција, 2005), која наглашава важну улогу коју имају заједнице у управљању својим наслеђем и окружењем, као и значај културног наслеђа као ресурса одрживог развоја и квалитета живота.
 
Традиционално, за посетиоце у Београду је обезбеђено преко 150 бесплатних програма које организује преко седамдесет непосредних организатора, од највиших државних институција, националних, градских и локалних установа из области културе, образовања, туризма; бројна удружења из области занатства, уметности, појединци који се баве наслеђем. Заправо сви живимо са наслеђем и сви су позвани и добро дошли да дају свој допринос очувању и популаризацији.
Copyright (c) Anterija 2014. All rights reserved.