ЕВРПСКЕ ИГРЕ У ДВОРАНИ

Европско дворанско првенство највеће је атлетско такмичење које се организује у Београду. Пре тога је наша земља била домаћин Европског првенства у кросу 2013. године, СПАР. Историја Европских првенстава у дворани Прво Европско дворанско првенство у атлетици одржано је у Бечу 1970. године. Европски комитет ИААФ је од 1966. до 1969. организовао 4 европска такмичења у атлетици под називом „Европске игре у дворани“ . Та такмичења се данас не рачунају у европска првенства. 
Европско атлетско такмичење у дворани за Београд представља највећи организациони изазов до сада, када је реч о атлетици. Захваљујући успесима домаћих такмичара у неколико претходних година, “краљица спортова” се у Србију вратила у пуном сјају, а врхунски атлетичари као што су Ивана Шпановић, Асмир Колашинац, Емир Бекрић и остали, постали су спортски идоли и узори најмлађима. Управо због вредности које промовише атлетика, Атлетски савез Србије и Београд посвећени су организацији овог великог такмичења, са жељом да гледаоци уживају у врхунским надметањима, али и да налазе инспирацију за превазилажење препрека и ван атлетске стазе. 
Такмичење ће се одржати у „Комбанк арени“ која је већ позната по многобројним спортским и певачким манифестацијама која су тамо одржана.
 
Copyright (c) Anterija 2014. All rights reserved.