ПЛАНЕТА ЏЕЗ

Под слоганом „Планета Џез“ од 26. до 30. октобра биће одржан 32. Београдски џез фестивал. У Дому омладине Београда и Сава центру гостоваће џез звезда Авишај Коен као и трио америчког бубњара Џека Деџонета. Осим ових извођача, публика ће имати прилику да чује и музички састав Азиза са популарним басистом Дејвом Холандом на челу.
Опширније...

GUITAR ART 2016.

Београд је сваког марта центар гитарских дешавања у Европи уз Guitar Art фестивал и више од сто уметника из целог света који ће одржати концерте, предавања и радионице. За посетиоце из целог света, 17. по реду издање Guitar Art фестивала оправдаће статус једног од пет највећих фестивала класичне гитаре у свету, а у свом програму ће поред врхунских концерата класичне музике, представити публици и атрактиван избор светских музичара из области џеза, фада, танга, фламенка и етно музике. 
Опширније...

БАЛКАНОПОЛИС И ПРИЈАТЕЉИ СПРЕМАЈУ СПЕКТАКЛ У АРЕНИ

Тачно након годину дана, после великих мајских поплава, јединствени музички састав Балканополис, окупио је велике светске звезде које ће својим учешћем на хуманитарном концерту „Балканополис & пријатељи“, подржати пројекат превенције од поплава, како нам се исто више не би поновило.
 

На великом хуманитарном концерту у Комбак Арени 15. маја од 20.00 сати поред Балканополиса, предвођеним Слободаном Тркуљом, као специјални гости, наступиће најпознатија португалска фадо дива Мариза, соул и џез певачица Олета Aдамс, млада арапска звезда Мајса Кара и композитор и певач из Сенегала, Бaба Мал.

Опширније...

СТЕФАН МИЛЕНКОВИЋ И МАРКО ХАТЛАК - "TANGO COMPÁS"

Стефан Миленковић, светски признати виолиниста и Марко Хатлак, свестрани словеначки акоредеониста, удружили су снаге у енергичном ансамблу заједно са пијанистом Марком Чрнчецом и контрабасистом Луком Херман Гајзером. Репертоар ансамбла обухвата посебно страствену и темпераментну танго музику различитих аутора у сопственим аранжманима. Поред танга, ансамбл се поиграва и са јединственим обрадама латино и џез музике.
Опширније...
Copyright (c) Anterija 2014. All rights reserved.