ОВЧАРСКО-КАБЛАРСКА КЛИСУРА - Мала спрска Света Гора

„Нека би благословена била ова СРПСКА СВЕТА ГОРА са свим манастирима, мученичким збеговима, лековитим водама, историјским споменицима и гробовима! Кроз векове она је српском народу била извор снаге и здравља, извор обновљења моралне и духовне моћи, извор хришћанске и националне свести, извор побожности и практичне братске слоге, а непресушни извор свих добрих надахнућа за сва добра дела.“
Свети Николај Велимировић
 
Опширније...

ИЗЛЕТ НА РАЈАЦ

Рајац је наша позната планина која иако спада у ниске (847м) ипак пружа доста веома интересантних садржаја. Довољно је близу Београда тако да за један дан може веома брзо да се оде тамо и да се врати натраг без неког већег замарања у путовању. Рајац пружа услове за различите видове туризма, пре свега спортско-рекреативни, манифестациони и сеоски туризам.

Опширније...

КАЊОН РЕКЕ ЈЕРМЕ

Река Јерма дуж 74 km тече кроз Србију и Бугарску, улива се у Нишаву, а значајнија притока јој је Звоначка река. Она извире на Власинској висоравни недалеко од Власинског језера, протиче једним делом кроз Бугарску, код Звоначке Бање поново улази у Србију, пролази поред Манастира Поганово и недалеко од Пирота се улива у Нишаву. Њен ток, на југоистоку Србије, обилује несвакидашњим лепотама и споменицима. На једном месту се могу видети најужи кањонски усек у Европи, пећине, кречњачке фигуре, што посету овом делу Србије чини изузетну, обогаћену предивним природним вредностима и задивљујућим пејсажним лепотама.

Опширније...

Промо тура - Димитровград

Општина Димитровград је део Пиротског округа у Србији. Околину Димитровграда чини брдско-планински предео издужен у правцу југозапад-североисток. Крупни облици рељефа простиру се управно на правац пружања територије. Територију чини део Горњег Понишавља, од кога се у правцу североистока наставља Забрђе, Видлич и Горњи Висок. Југозападно од долине Нишаве доминира брдско-планинско земљиште познато као Бурел, Дерекул, и Барје, које је на истоку ограничено долином реке Лукавице, а на западу просечено клисуром Јерме. Источно и југоисточно димитровградски крај ограничен је територијом Бугарске, а на северу и северозападу су територије општина Пирот и Бабушница.

Опширније...
Copyright (c) Anterija 2014. All rights reserved.